Ayam & Cendawan Bercili

Image hosted by Photobucket.com

Bahan-bahan

3 camca besar minyak masak
6 cm halia, dicincang
3 ulas bawang putih, dicincang

A
250 gm hirisan daging ayam tanpa tulang
150 gm hirisan cendawan butang
1 peket Perencah Tom Yam MAGGI
1 camca besar sos ikan
2 camca teh gula atau secukup rasa
1 camca teh Serbuk Pati Ayam MAGGI
1 biji sedang tomato, dipotong berbaji
4 helai daun limau purut, dikoyak kekepingan
6 pokok daun bawang, dihiris
2 camca besar Krimer Sejat Rendah Lemak IDEAL


Cara-Cara:
Image hosted by Photobucket.com
Panaskan minyak dan tumis hingga kekuningan bawang putih serta halia

Image hosted by Photobucket.com
Masukkan bahan A dan goreng hingga ayam masak

Image hosted by Photobucket.com
Masukkan Pati MAGGI dan baki bahan; ketepikan dari api.

Comments

Anonymous said…
satu ruangan yang cukup menarik dan penuh meyakinkan beserta resepi yang cukup lazat2 semuanya..syabas
Anonymous said…
Salam Raya kak... ur resipi is so sedap dh 3 tahun kite memasaknya jadi menu raya... wajib for my famili cuma kami tambah kan cili padi sbb suka kan pedas... tks selamat hari raya - Ida Johor Bahru